NAZIV DOGAĐANJA
NOĆ ZNANJA '17.
DATUM I VRIJEME
15. rujna 2017. u 19:00 sati
LOKACIJA
VERN', Iblerov trg 10 (Importanne Galleria)
PRIJAVNICA
obavezna prethodna prijava radi rezervacije mjesta

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA

Specijalisti za nevidljivi kapital svake organizacije – VERN' pokrenuo prvi specijalistički HR studij

Znate li tko su specijalisti za nevidljivi kapital svake organizacije i gdje stječu specijalistička znanja i vještine za ovo iznimno važno i dinamično zanimanje?

Iako u Hrvatskoj postoji nekoliko mogućnosti za formalno i neformalno obrazovanje u području upravljanja ljudskim potencijalima (HR – Human Resources), donedavno nije postojao program na studijskoj razini koji bi bio specijaliziran baš za ovo područje.
Iako u suvremenoj ekonomskoj teoriji i praksi prevladava mišljenje kako je ljudski čimbenik ključan, „peti element“ ukupnog rasta, razvoja i konkurentnoga tržišnog pozicioniranja, a dinamizacija i globalizacija poslovanja dodatno naglašavaju važnost upravljanja ljudskim potencijalima, Hrvatska dosad nije pratila međunarodni trend razvoja ljudskih potencijala kao dugoročno najisplativije investicije.

Veleučilište VERN' je stoga u suradnji s poslovnim sektorom i stručnjacima za upravljanje ljudskim potencijalima, razvilo prvi u Hrvatskoj specijalistički diplomski stručni studij Upravljanja ljudskim potencijalima, koji za studente diplomskih studija s izvođenjem počinje u ljetnom semestru akademske godine 2016./2017.

Jedan od autora programa studija, Zoran Komar, objasnio je kako su „potrebe za specijalističkom izobrazbom ovoga obrazovnog profila ispitane anketnim istraživanjem, koje je obuhvatilo rukovoditelje ljudskih potencijala u različitim hrvatskim tvrtkama. Na izravno pitanje o opravdanosti pokretanja studija ljudskih potencijala 93% ispitanih odgovorilo je potvrdno, pri čemu je 75,4% ispitanih ocijenilo da će potrebe za tim obrazovnim profilom u narednih pet godina u Hrvatskoj biti veće ili znatno veće nego danas. Pozitivno mišljenje i pisanu potporu osnivanju ovoga studija dobili smo od Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske psihološke komore, Atlantic grupe, Jadran-Galenskog laboratorija, Hrvatskog Telekoma i Agram koncerna.“